Arhiv: e-Seminar : Uporabna umetna inteligenca kot pospešek za slovensko gospodarstvo, 26. 5.2020

Vabimo vas na prvega iz serije spletnih seminarjev s področja uporabne umetne inteligence, ki bo 26. maja 2020 ob 14. uri.

Na seminarju bo podpredsednica Združenja Manager Barbara Domicelj spregovorila o tem, zakaj se moramo postopnega uvajanja umetne inteligence lotiti čimprej in kakšne so prednosti za podjetja.

Matjaž Krč iz visokotehnološkega podjetja EKWB, ki mu zaupajo svetovni proizvajalci iz sveta računalništva, nam bo predstavil, kako je voditi podjetje, kjer poslovne odločitve krmari umetna inteligenca. Pojasnil nam bo, zakaj so sprejeli poslovno strategijo, ki sloni na osredotočenosti na podatke in uporabi tehnologij umetne inteligence. Imeli ga bomo priložnost vprašati, kaj zaradi tega delajo bolje, kakšen pospešek za rast in razvoj podjetja predstavlja in še vse, kar vas bo zanimalo.

Ker pa je to prvi spletni seminar iz serije o uporabni umetni inteligenci, ne bo manjkal kratek uvod v to, kaj se skriva pod besedama umetna inteligenca, ki nam ga bo pripravil Marko Grobelnik, Digitalni glasnik Slovenije pri EK.

Slovenija je mednarodno prepoznana na področju raziskav in razvoja s področja umetne inteligence, opažamo pa, da uvajanje v poslovne procese tako gospodarstva kot državne uprave še vedno kar ne steče, zato smo ustanovili smo skupino AI4SI (AI za Slovenijo), ki se bo zavzemala za njen hitrejši prenos v prakso. Iniciativo AI4SI in njene načrte bo predstavil njen predsednik, Mitja Trampuž, Crea Pro. AI4SI je tudi povezovalni člen med ponudniki rešitev s področja umetne inteligence in podjetji, ki želijo umetno inteligenco uporabljati v pri svojem delovanju, zato bo Boris Cergol , vodja poslovne enote za umetno inteligenco, Comtrade, na kratko predstavil glavne akterje.

AGENDA

Uvodni nagovor
Nenad Šutanovac, direktor Združenja za informatiko in telekomunikacije

Pomen Umetne inteligence pri poslovni preobrazbi gospodarstva

Barbara Domicelj, podpredsednica Združenja Manager, generalna direktorica Microsoft Slovenija

Predstavitev AI4SI
Mitja Trampuž, predsednik AI4SI, direktor Crea Pro

Kaj je umetna inteligenca
Dr. Marko Grobelnik, Digitalni glasnik Slovenije pri EK, podpredsednik AI4SI

Pregled stanja ponudnikov tehnologij in storitev na področju umetne inteligence
Dr. Boris Cergol, vodja poslovne enote za umetno inteligenco, Comtrade

Podjetje, kjer poslovne odločitve krmari umetna inteligenca
Matjaž Krč, Direktor EKWB

Vroči stol z Mitjo Trampužem

Zaključek in vprašanja udeležencev

E-prijavnica >>>

Več o predavateljih >>>

 

 

Fotogalerija