#koronainfo: Veljavne omejitve in možni prihodnji ukrepi

Vlada RS je na dopisni seji 18. 9. 2020, z odlokom začasno določila uporabo zaščitne maske ali druge ustrezne oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih kot tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 2 metra. Odlok velja od 19.9.2020 dalje.

Pridobitev sredstev iz EU Inovacijskega sklada

Vloge je treba predložiti do 29. oktobra 2020

Webinar: CLEANTECH CONNECT SERIES; A UN Climate Week Satellite Event

Namen sodelovanja slovenskih podjetij in organizacij z omenjenega področja je pridobiti informacije o priložnostih za sodelovanje RS z zahodno Kanado na področju Clean Tech and Green Technologies.

Osnutek Slovenske industrijske strategije 2021-2030 v javni razpravi

Osnutek Slovenske industrijske strategije 2021-2030 v javni razpravi

Pripombe in predloge na osnutek Slovenske industrijske strategije lahko posredujete do vključno 16. oktobra 2020.

Povabilo članom SRIP-a MATPRO k brezplačnemu sodelovanju na razstavi Future Materials

Povabilo članom SRIP-a MATPRO k brezplačnemu sodelovanju na razstavi Future Materials

Cilj razstave FUTURE MATERIALS je predstavitev dosežkov slovenske industrije in institucij znanja na področju materialov kot končnih produktov domači in tuji javnosti.

#koronainfo: Kaj je zaprt javni prostor?

Pojasnilo Zdravstvenega inšpektorata glede definicije zaprtega javnega prostora, ki se uporablja za namene izvajanja nadzora nad določbami Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.).

#koronainfo: Karantena skrajšana s 14 na 10 dni

Vlada je izdala Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji, na kontrolnih točkah na notranjih mejah in v notranjosti Republike Slovenije

Vabilo na posvet: SRIP MATPRO na poti k zelenemu, pametnemu, digitalnemu in kreativnemu, 8. 10. 2020

Vabilo na posvet: SRIP MATPRO na poti k zelenemu, pametnemu, digitalnemu in kreativnemu, 8. 10. 2020

Dogodek pod okriljem SRIP-a MATPRO je namenjen srečanju in izmenjavi mnenj med slovenskim gospodarstvom in institucijami znanja. Vabimo vas, da se nam pridružite v četrtek, 8. oktobra 2020 od 09:00 do 14:00 ure.

Korporacije in startupi. Ena plus ena je tri. Preverjeno! Drugič!

Korporacije in startupi. Ena plus ena je tri. Preverjeno! Drugič!

2. septembra 2020 je že drugo leto zapored na Gospodarski zbornici Slovenije potekalo srečanje v okviru programa KorpoStart. Namen programa je spodbujanje sodelovanja korporacij in inovativnih malih in srednjih podjetij (MSP, primarno start-up in scale-up podjetij) s ciljem ustvarjanja uspešnih skupnih zgodb.

Delavnica - priprava prenovljene Slovenske strategije pametne specializacije

Delavnica - priprava prenovljene Slovenske strategije pametne specializacije

V organizaciji Službe vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je 2. 9. 2020 potekala delavnica z naslovom Priprava prenovljene Slovenske strategije pametne specializacije (S4). Delavnice so se udeležili tako predstavniki pristojnih ministrstev kot tudi koordinatorji devetih Strateško razvojno-inovacijskih partnerstev (SRIP-ov).

Nov gospodarski zagon za Slovenijo 5.0

Predlogi ukrepov GZS za nov gospodarski zagon po epidemiji COVID-19.

Kitajski gospodarski odboj

Izpod peresa glavnega ekonomista GZS

#koronainfo: Novinarska konferenca ​KAKO PREPREČEVATI COVID-19 V DELOVNEM OKOLJU

Na skupni novinarski konferenci, ki je potekala 2. septembra 2020 na Gospodarski zbornici Slovenije, so predstavniki strokovnih institucij, pristojnih ministrstev in delodajalskih organizacij spregovorili o pomenu zaščite zaposlenih pred koronavirusno boleznijo za zagotavljanje nemotenega delovanja gospodarskih družb in javnih ustanov ter o podpori, ki jo pri načrtovanju ukrepov nudijo strokovne službe.

#koronainfo: Video: Kaj povečuje tveganje okužbe?

Bistveni dejavniki tveganja širjenje okužbe so (1) zaprt prostor, (2) čas, ki ga preživimo z drugimi, (3) gostota ljudi in neupoštevanje varnostne razdalje, (4) kašljanje, kihanje, kričanje, petje in hitro dihanje pri raznih dejavnostih.

Boštjan Gorjup na e-seji Skupščine GZS: »Če hočemo biti zmagovalci, moramo misliti kot zmagovalci.«

Na 3. redni e-seji Skupščine Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) 8. julija 2020 je mag. Sibil Svilan, predsednik uprave SID banke, članom skupščine spregovoril o aktualnih izzivih financiranja slovenskega gospodarstva, predsednik GZS Boštjan Gorjup pa je predstavil pobude za nov gospodarski zagon za Slovenijo 5.0. Skupščina GZS je sprejela tudi Letno poročilo GZS za leto 2019.

Objavljen prvi razpis EU Inovacijskega sklada

Objavljen prvi razpis EU Inovacijskega sklada

Prvi razpis sredstev novega EU Inovacijskega sklada v vrednosti 1 milijarde € za pomoč pri komercializaciji in tržnemu preboju za velike demonstracijske projekte čistih tehnologij v sektorjih, ki trgujejo s toplogrednimi plini.

#koronainfo: Likvidnost in finance: vaša vprašanja in odgovori

Poslovni nasveti v času koronavirusa s področja likvidnosti in financ.