Drugi aktualni dogodki

Na tej strani objavljamo aktualna vabila na dogodke, ki jih prejemamo tako iz ostalih SRIP-ov kot tudi domačih in mednarodnih povezav (npr. Vanquard, S3...), ki so morda zanimivi tudi za vas.

14. Informativa, 21. in 22. 1. 2022
Informativa se odvija tri tedne pred uradnimi informativnimi dnevi in na enem mestu predstavlja pregled izobraževalnih programov, ki so na voljo v Sloveniji ter v tujini – od srednjih šol do visokošolskih in podiplomskih programov, dodatnega izobraževanja in usposabljanja, jezikovnih tečajev, vseživljenjskega učenja itd. Dogodek bo potekal v živo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.
Več >>>

ConnectAI: Umetna inteligenca v poslu, 25. – 27. 1. 2022
3-dnevno online izobraževanje ponuja preko 30 različnih sklopov vsebin, delavnic, poslovnih primerov, diskusij… z namenom konkretnega prikaza rešitev in dodane vrednosti uvedbe umetne inteligence v podjetja, institucije oziroma njihove procese in poslovanje. Cilj dogodka je opolnomočiti čim več predstavnikov različnih nivojev managementa in strokovnjakov na področju dodane vrednosti AI za podjetja.
Podrobnejše informacije >>>

Dutch-Slovene Business Cases and Growth Opportunities with Green Growth and Circular Economy, 26. 1. 2022
Osrednja tema dogodka, ki bo potekal preko nove Slovensko-nizozemske poslovne platforme (SDBP) bo zeleni preboj in krožno gospodarstvo. Dogodka se bodo udeležili predstavniki in gostujoči predavatelji iz nizozemskega in slovenskega poslovnega sveta ter člani mednarodnih organizacij iz sektorja zelene rasti in krožnega gospodarstva.
Več o dogodku in delovanju SDBP na povezavi >>>

IMDS – mednarodna baza podatkov o materialih, 28. 1. 2022
Na dogodku v organizaciji SIQ bo predstavljena mednarodni bazi podatkov o materialih, vgrajenih v osebna vozila, ki je nastala na pobudo združenja nemških proizvajalcev avtomobilov, z namenom obvladovanja zgradbe avtomobila z vidika okoljevarstvenih zahtev. Sistem IMDS z nacionalnimi in mednarodnimi standardi, zakoni in drugimi predpisi olajša izpolnjevanje obveznosti proizvajalcev avtomobilov in s tem njihovih dobaviteljev.
Več >>>

Masters of Digital 2022 - Europe's Digital Moment, 3. 2. 2022 od 8:45 do 17:30
Na mednarodnem hibridnem dogodku, ki ga organizirata IKT horizontalna mreža in  Združenje za informatiko in telekomunikacije, boste lahko prisluhnili plenarnim predavanjem Ursule von der Leyen, Mariye Gabriel, Margrethe Vestager ter vrsti predavanj strokovnjakov ter interaktivnim panelnim razpravam.
Več >>>

ACI – The European Biopolymer Summit 2022, 2. - 3. 2. 2. 2022
Dogodek bo povezal direktorje in strokovnjake proizvodnje biopolimerov, lastnike blagovnih znamk, kemična podjetja, velika združenja, surovine, tehnološka podjetja in svetovalce v razpravah o najnovejših spremembah, izzivih in razvoju v panogi. Zagotovil bo tudi platformo za srečanje s strokovnjaki iz drugih industrij. Udeleženci bodo tako med drugim dobili vpogled v najnovejše okoljske projekte in nove tehnologije ter na vlogo biopolimerov v krožnem gospodarstvu.
Več informacij >>>

Successful R & I in Europe 2022 – 11th European Networking Event, 17. in 18. 2. 2022
Gre za že enajsti povezovalni dogodek za (1) raziskovalce z univerz in raziskovalnih inštitutov ter (2) podjetnike iz malih in srednje velikih podjetij bo osredotočen na iskanja partnerstev za razpise Obzorja Evropa. Udeležence bo nagovorila evropska komisarka Mariya Gabriel, predstavljene bodo tudi podporne storitve pri prijavah na projekte, vzporedno pa bodo potekale delavnice na sedmih področjih, med katerimi je tudi Grozd 4: Industrija (Materiali).
Dodatne informacije >>>

PRETEKLE NAJAVE: