Arhiv: #koronainfo: Video: Kaj povečuje tveganje okužbe?


Avtor videa je Urad Vlade Republike Slovenije za komuniciranje

Bistveni dejavniki tveganja širjenje okužbe so (1) zaprt prostor, (2) čas, ki ga preživimo z drugimi, (3) gostota ljudi in neupoštevanje varnostne razdalje, (4) kašljanje, kihanje, kričanje, petje in hitro dihanje pri raznih dejavnostih.
Zato je ne glede na spodbudno umirjanje nevarnost širjenja še vedno obstaja, zato je treba dosledno upoštevati medsebojno razdaljo, higieno rok in kašlja ter izolirati bolne. V vseh zaprtih javnih prostorih sta razkuževanje rok in nošenje maske oziroma rute ali šala obvezna. Enako velja tudi med potniki v javnem prometu, ki morajo ob vstopu in med prevozom obvezno dosledno nositi zaščitno masko ter razkuževati roke.

Aktualne novice in informacije Vlade Republike Slovenije o Koronavirus (SARS-CoV-2) so objavljene na spletnih straneh vlade RS.

Poslovne informacije v času koronavirusa, ki jih pripravlja Gospodarska zbornica Slovenije, najdete na portalu >>>.

Klinični inštitut za medicino dela, prometa in športa je na podlagi posnetkov v podjetjih, do katerih smo pomagali pristopiti na GZS, pripravil več kratkih filmov, ki so na ogled preko spletne strani Čili za delo >>>.

V spodnjem videu si lahko ogledate preventivne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe s Covid-19 v proizvodni dejavnosti.

 
Urednici: prof. dr. Metoda Dodič Fikfak in Tanja Urdih Lazar
UKC Ljubljana, Klinični inštitut za medicino dela, prometa in športa
Produkcija: Studio Mi, Int. / Idejna zasnova: Zera

Fotogalerija