Arhiv: #vabilo: Spletna delavnica ERA talenti in ERC projekti za spodbujanje sinergije raziskav, 7. 6. 2022

Vabimo vas na spletno delavnico Krepitev znanstvene odličnosti z ukrepi Obzorje Evropa – ERA talenti in ERC projekti za spodbujanje sinergij raziskav, ki bo potekala v torek, 7. 6. 2022 od 9.30 do 2.00. Na delavnici bosta obe shemi predstavljeni tudi z vidika možnih sinergij za slovenske raziskovalne organizacije in za neakademsko sfero.

ERA talenti in shema ERC za spodbujanje sinergij raziskav sta pomembni orodji za krepitev znanstvene odličnosti in izboljšanje povezav znotraj akademskega sektorja ter med akademskim in ne-akademskim sektorjem.

ERA talenti spadajo v horizontalni steber: Širitev sodelovanja in krepitev evropskega raziskovalnega prostora, cilj sheme pa je povečati interoperabilnost karier in zaposljivost raziskovalnih in inovativnih talentov v različnih sektorjih, s težiščem v državah, ki zaostajajo na področju raziskovalne in inovacijske učinkovitosti ter uspešnosti.

ERC projekti za sinergije raziskav spadajo v okvir prvega stebra Odlična znanost/Evropski raziskovalni svet in so namenjeni podpori majhni skupini glavnih raziskovalcev pri skupnem reševanju ambicioznih raziskovalnih problemov, ki jih ni mogoče obravnavati s posamezno raziskovalno skupino.

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

Več informacij >>>

Registracija >>>

Fotogalerija