Arhiv: Vabilo na slovenski informativni dan o razpisih iz Evropskega obrambnega sklada 2022

Vabilo na predstavitev razpisov
Evropskega obrambnega sklada 202
2

 ki bo 15. septembra 2022, od 09.30 do 12.30

na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani

Aškerčeva cesta 6, 1000 Ljubljana

soba 4 v IV. nadstropju 

Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (SBRA) v Bruslju in Ministrstvo za obrambo RS vabita na informativni dan za predstavitev aktualnih razpisov Evropskega obrambnega sklada (EDF). Informativni dan bo potekal v prostorih Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani, 15.9.2022 od 09.30 do 12.30. 

Evropski obrambni sklad (European Defence Fund = EDF) prispeva k zmanjševanju razdrobljenosti pri razvoju evropskih obrambnih zmogljivosti. Krepi tudi industrijsko konkurenčnost in spodbuja interoperabilnost po vsej Evropi. V delovnem programu Evropskega obrambnega sklada za leto 2022 je skupaj obravnavanih kar 33 tem ter zbranih 924 milijonov evrov sredstev, v okviru osmih razpisov za zbiranje predlogov za začetek številnih velikih prepoznavnih projektov. Poleg tega delovni program Evropskega obrambnega sklada za leto 2022 zagotavlja nepretrgano financiranje nekaj pomembnih projektov, začetih v okviru dveh programov, ki sta bila predhodnika Evropskega obrambnega sklada. 

Ob tem delovni program za leto 2022 uvaja vrsto novih orodij za spodbujanje inovacij na področju obrambe, vsa v enem samem novem okviru, imenovanem Inovacijski program EU na obrambnem področju (EUDIS). Letos sta s proračunoma v višini po več kot 120 milijonov evrov v središču pozornosti dve ključni področji za podporo razvoju zmogljivosti: vesolje in pomorsko bojevanje. Poleg tega bo več kot 70 milijonov evrov dodeljenih raziskovalnim in razvojnim dejavnostim v naslednjih dveh kategorijah: kibernetska varnost in informacijska prevlada. 

Namen dogodka je, da nam Evropska komisija predstavi aktualne razpise ter delovni program Evropskega obrambnega sklada 2022, predstavitev slovenskih prioritet raziskav in razvoja na obrambnem področju, vloge nacionalne kontaktne točke za EDF ter pomoč, ki vam jo lahko nudi Slovenian Business and Research Association (SBRA) v Bruslju oziroma najpogostejša vprašanja v zvezi s pripravo in izvajanjem projektov. Poleg predstavitve razpisov bomo na informativnem dnevu pokazali tudi prejšnje izkušnje in priložnosti slovenskih entitet v EDF 2021 in predhodnih programih ter delili izkušnje o oblikovanju partnerstev na ravni EU v obrambnem sektorju.  

Konferenca je brezplačna, potekala bo v slovenskem in angleškem jeziku. 

Prijave na konferenco zbiramo na na tej spletni strani, program konference pa je na voljo na tej povezavi. 

Vljudno vabljeni! 

Fotogalerija