Arhiv: Priprava novega kataloga slovenske vesoljske industrije in raziskovalnih institucij - rok za odziv: 8. 11. 2022

  • Priprava novega kataloga slovenske vesoljske industrije in raziskovalnih institucij  - rok za odziv: 8. 11. 2022

    MGRT, Delegacija RS pri Evropski vesoljski agenciji (ESA), vabi podjetja, da se vključijo v pripravo novega kataloga slovenske industrije in raziskovalnih insitucij. Zaradi dinamike razvoja vesoljskega sektorja v Sloveniji so se odločili za pripravo ažuriranega kataloga slovenske vesoljske industrije in raziskovalnih institucij. 

    Pripravili so dva obrazca (za podjetja in za raziskovalne institucije), ki ju je potrebno izpolniti in pri tem upoštevati vsa navodila, kar se tiče oblike. Na ta način si želijo kar najbolj izogniti popravljanju in dodatnemu oblikovanju. V primeru raziskovalnih institucij ne potrebujejo fotografij, le logotip v visoki resoluciji (v angleščini) in seveda izpolnjen obrazec.

    Vabljena so tudi nova podjetja in institucije, da se jim pridužijo.

    Navodila:
    - število znakov s presledki in opisi poglavij: 2.500 - 2.600
    - Institucije, ki želijo predstaviti različne sekcije / oddelke (npr. IJS, univerze,...), prosijo, da se predhodno interno uskladijo, kako se želijo predstaviti.
    - obvezen opis fotografij (v angleščini - pojasnilo spodaj) - optimalno vsaj 2 fotografiji na podjetje (ne velja za raziskovalne institucije)

    Pojasnilo: z opisom fotografije se želi zagotoviti, da imajo uporabniki, ki npr. ne vidijo, na spletu na razpolago informacije o tem, kaj »gledajo«, zato rabijo ustrezen krajši opis.

Nadomestno besedilo oziroma opis fotografije (POZOR: to dvoje ni eno in isto!) mora biti tak, da lahko uporabnik, ki slike/fotografije ne more videti, iz njega vseeno dobi enakovredne informacije, kot bi jih dobil, če bi sliko/fotografijo lahko videl in da ustreza temu, kar želite s sliko sporočiti.

Primer: pri fotografiji ekipe podjetja se morate vprašati, ali je zadostna informacija to, da poveste samo, da je na sliki ekipa podjetja, ali pa je pomembno tudi to, da npr. zaposleni sedijo na tleh v strežniški sobi zraven visoko zmogljivega računalnika. Vse te informacije so namreč s slike razvidne.

Če gre za dekorativno sliko, ki  služi zgolj za izboljšanje vizualnega izgleda, ne nosi pa nobene informacije, namesto opisa navedite le "Artifact". To pomeni, da uporabnik ni prikrajšan za nobeno informacijo, če slike ne vidi ali če je v dokumentu sploh ne bi bilo. Presojo, katera slika je dekorativna, katera pa sporoča neko informacijo,prosijo , da opravite sami.

Priložen je trenutno aktualni katalog.

Rok za posredovanje vaših prispevkov na space.mgrt@gov.si  je 8. 11. 2022.

 

Vabljeni!


Pripete datoteke

Fotogalerija