Arhiv: Vabilo na delavnico S5 - Pametna specializacija na področju MATPRO (materiali) ter MOBILNOST

DELAVNICA S5 V KOROŠKI REGIJI

Pametna specializacija na področju MATPRO (materiali) ter MOBILNOST

14. junij 2023, od 10.00 do 13.00

Lokacija: MPIK1 Slovenj Gradec, Ozare 19 (prostor 9A)

 

Pametna specializacija predstavlja platformo za osredotočenje razvojnih vlaganj na področja, kjer imajo regije kritično maso znanja, kapacitet ter kompetenc. S tem pa inovacijski potencial za pozicioniranje v globalnih verigah vrednosti in na globalnih trgih. Zato koncept pametne specializacije že vrsto let ni več samo pogoj za črpanje sredstev iz Evropske kohezijske politike, temveč je ključni vzvod za povečanje produktivnosti.

Delavnica v Koroški regiji bo potekala na temo prednostnih področij MATPRO (materiali kot končni produkti) ter MOBILNOSTI.

Glavni cilj prednostnega področja MATPRO je vzpostavitev verig vrednosti s poudarkom na proizvodnji materialov, namenjenih proizvodnji kompleksnih izdelkov z visoko dodano vrednostjo in velikim potencialom za umestitev v globalne vrednostne verige. Pri tem je poseben poudarek namenjen tudi okoljskim vidikom s ciljem zmanjšanja okoljskih in energetskih bremen.

Delovanje prednostnega področja mobilnosti in SRIP ACS+ je usmerjeno v razvoj izdelkov, storitev in rešitev, ki bodo Slovenijo skladno z vizijo partnerstva umestili na globalni zemljevid kot referenčno državo zelene mobilnosti.

PROGRAM DELAVNICE:
  • 10.00 - 10.45: Predstavitev S5 (predstavnik Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj)
  • 10.45 - 12.00: Delavnica SRIP (predstavnik SRIP MATPRO in SRIP Mobilnost ACS+)
  • 12.00 - 13.00: Pogostitev in neformalno druženje

Udeležba je brezplačna, obvezna je prijava do 12. 6. 2023. 

PRIJAVITE SE  >>>>>> TUKAJ!

Več informacij o delavnici v PRIPONKI!

Vabljeni!

Fotogalerija