INFORMATIVNI DAN O POMEMBNIH PROJEKTIH SKUPNEGA EVROPSKEGA INTERESA; Bled, 2. 10. 2024

 

VABILO

INFORMATIVNI DAN

O POMEMBNIH PROJEKTIH SKUPNEGA EVROPSKEGA INTERESA

Dogodek bo potekal dne 2. 10. 2024 na Bledu, v Festivalni dvorani, prvo nadstropje, 

dvorane B, C in D, s pričetkom ob 10.00 uri

 

Pomembni projekti skupnega evropskega interesa (IPCEI) so čezmejni, več-državni projekti, v katerih sodelujejo velika, srednje velika in mala podjetja, ki se skozi projekte povezujejo s podjetji iz Evropske unije. Podjetja v tovrstnih projektih sodelujejo s svojimi projekti, pri katerih je bodisi predvidena samostojna izvedba ali pa izvedba v okviru konzorcija. Podjetja v IPCEI lahko sodelujejo kot direktni partnerji, indirektni partnerji ali kot pridruženi partnerji. Pričakuje se, da imajo IPCEI projekti pomemben prispevek k ciljem Evropske unije za večjo konkurenčnost, inovativnost, prispevanju k trajnostni rasti in večji dodani vrednosti, pri čemer so posebej izpostavljena področja transporta, energije in okolja, ki pomembno prispevajo k skupnemu evropskemu trgu.

Slovenija se je v okviru Načrta za okrevanje in odpornost vključila v dva pomembna projekta skupnega evropskega interesa, in sicer na področju računalništva v oblaku in na robu (IPCEI CIS) in na področju mikroelektronike (IPCEI ME/CT). V okviru evropske kohezijske politike za obdobje 2021 – 2027 pa se vključujemo tudi v evropski projekt na področju baterijskih tehnologij (IPCEI EUBatIn), v pripravi pa je pridružitev k projektu na področju zdravja (IPCEI TECH4CURE) in na področju vodika (IPCEI Hydrogen).

V letošnjem letu je bil na evropski ravni vzpostavljen tudi Skupni evropski forum z namenom opredelitve novih IPCEI projektov, ki bodo naslavljali digitalni in zeleni prehod in evropsko digitalno infrastrukturo. Vsebine in možnosti sodelovanja slovenskih podjetij bodo prav tako predstavljene na informativnem dnevu.

PROGRAM dogodka  >>>>>>>> TUKAJ!

Dogodek je brezplačen, prijave so zaradi omejitve števila sedežev v dvorani nujne.

Prijavite se tukaj ali na elektronski naslov: ipcei.mgts@gov.si

Vabljeni!

Fotogalerija









b i u citat

Komentiraj